Naast onze schoorsteen renovatie in heel Nederland, waar u op de vorige pagina over heeft kunnen lezen, biedt Isotrek u ook oplossingen voor nieuwbouw en schoorsteen inspectie en onderhoud. Alles wordt vanzelfsprekend uitgevoerd door goed opgeleide vakmensen en wij gaan altijd voor het beste resultaat. Uw wensen en eisen zijn ons uitgangspunt en een duurzaam, esthetisch en functioneel resultaat het einddoel. Lees hieronder meer over deze diensten voor uw schoorsteen of rookkanaal.

Schoorsteen en rookkanaal onderhoud

Schoorsteen inspectie en onderhoud

Een veilig en goed functionerend rookkanaal kan van levensbelang zijn.        Dat lijkt misschien ietwat overdreven maar niets is minder waar. Een onveilig rookkanaal of een schoorsteen in slechte staat kan namelijk leiden tot schade of een ongeval.

U kunt hierbij denken aan stormschade, een schoorsteenbrand of zelfs aan koolmonoxide vergiftiging. Schade en calamiteiten die door onderhoud in veel gevallen voorkomen hadden kunnen worden.

De kosten van onderhoud zijn meestal lager dan de kosten voor het herstellen van schade. Dus doe hier uw voordeel mee.

Hoe schoon stookt u uw hout gestookte haard?

De as is fijn en wit en u ziet en ruikt niets. Let op de kleur en kwaliteit van het as. Bij een schone verbranding ontstaat een fijne witte as. Een donkere verkleuring duidt op houtskoolresten; de verbrandingsfase is in dit geval niet volledig geweest. Kijk naar de rookgassen die uit uw schoorsteen komen. Is de rook van het vuur vrijwel onzichtbaar en niet te ruiken dan duidt alles op een goede verbranding!

Stooktips voor houtkachel en open haard:

  • Stook alleen droog hout. Vochtig hout brandt niet goed en dat geeft extra veel rook en fijnstof. Het hout is droog als het gebarsten is of als de bast loslaat.
  • Gebruik nooit geverfd of geïmpregneerd hout: bij verbranding komen zware metalen vrij. Ook (spaan)plaat is uit den boze vanwege de lijm die erin zit.
  • Stook geen papier en karton. Het geeft veel rook en vliegas en is daarom zelfs verboden als brandstof.
  • Heb je een allesbrander? Neem dit woord niet letterlijk: je mag er niet alles in verbranden (geen plastic, afval, geverfd hout enzovoort). Gebruik ook hiervoor alleen onbewerkt, droog en schoon hout.
  • Stook niet bij windstil of mistig weer: de rook blijft dan hangen en kan plaatselijk veel luchtvervuiling veroorzaken.
  • Gebruik haardhout met het FSC- of PEFC-keurmerk. Dat garandeert dat het uit verantwoord beheerd bos komt.
  • Wordt het binnen te warm met de houtkachel aan? Stook dan met minder hout en zet even een raam open. Schuif niet de luchttoevoerklep dicht (‘smoren’): het hout verbrandt dan niet volledig waardoor er extra veel schadelijke stoffen ontstaan.
  • Zet de luchttoevoer in de kachel helemaal open, net als de klep in de schoorsteen. Dat zorgt voor betere verbranding en dus minder schadelijke stoffen.
  • Houd ventilatieroosters tijdens het stoken open (of zet een raampje open). Het vuur kan dan zuurstof aantrekken en de rook kan via de schoorsteen afgevoerd worden.
  • Laat minimaal 1x per jaar de schoorsteen goed vegen door een erkende schoorsteenveger, zie www.aspb.nl

Garantie

Op alle materialen en producten die wij gebruiken bij rookkanalen, krijgt u 10 jaar volledige garantie, zonder aanvullende kosten. Alleen brand, stormschade, geweld of explosies zijn niet gedekt. De garantie bouwt in de loop van deze 10 jaar niet af. Op alle materialen en producten die wij gebruiken bij nieuwe schoorstenen, krijgt u 5 jaar volledige garantie, zonder aanvullende kosten. Alleen brand, stormschade, geweld of explosies zijn niet gedekt. Ook deze garantie bouwt in de loop van deze 5 jaar niet af.

Ook dat zijn onderscheidende factoren van de dienstverlening van Isotrek.

Houtkachel aanschaffen

Bent u op zoek naar een nieuwe manier om uw huis op te warmen? Bekijk dan de volgende websites voor het aanschaffen van een houtkachel:

www.helex.nl

www.haardenstore.nl

www.sfeerverwarming.info

www.schouwspel.nl

www.haveverwarming.nl