Schoorsteenkanaal renovatie

U kunt bij Isotrek terecht voor nieuwe stookkanalen, renovatie bij o.a. asbest, schoorsteenbrand of verminderde trek, inspectie, ombouw van gas- naar een hout gestookte haard, of andersom. Hierbij maakt Isotrek gebruik van unieke en gepatenteerde systemen. Met minimaal breekwerk wordt uw klus met betrekking tot uw rookkanaal en schoorsteen geklaard.

Schoorsteen renovatie
Schoorsteen renoveren

RVS-Voeringen

Enkelwandig flexibel
Bij uitstek geschikt voor olie- en gaskanalen. De oplossing als er condens, lekken of scheuren ontstaan in het oude kanaal. Rond de flexibele pijp storten we isolerende korrels waardoor u een betere trek krijgt.

Dubbelwandig flexibel
De beste keus voor als u hout stookt. De binnenste laag is glad en het dubbelwandige systeem is goed bestand tegen de agressieve rookafvoer van hout (kolen en briketten). Ook rond deze pijp storten we isolatiekorrels waardoor een betere trek en minder roetaanslag in het kanaal ontstaat.

Dubbelwandig Star
Perfect voor de aanleg van een nieuw rookkanaal. De dubbelwandige RVS pijp is al inwendig geïsoleerd en heeft dus geen korrels nodig. Hij wordt omkokerd met vuurvast plaatmateriaal. Een uitstekend alternatief voor metselwerk.

Uniek glijmortelsysteem

In samenwerking met TNO heeft Isotrek een uniek en innovatief systeem ontwikkeld waarmee zelfs het smalste rookkanaal inwendig compleet gerenoveerd wordt. En dat binnen één dag. Het Iso-glijmortelsysteem legt een dunne maar extreem vuurvaste laag tegen de binnenwand. Na het uitharden is hij bestand tegen temperaturen boven de 1700 graden Celsius en voldoet het kanaal aan alle eisen die de inspectie voor het Brandweerwezen heeft opgesteld. Het systeem is beschreven in TNO-rapportnummer B-87-415.

Het Iso-glijmortelsysteem is geschikt voor alle soorten rookkanalen. Het grootste voordeel is dat de diameter bijna niet verandert, wat vooral handig is bij smalle kanalen. Er is geen hak- en breekwerk nodig en het werk is binnen een dag gedaan.

WAAROM ISOTREK

Onze schoorsteen en rookkanaal specialisten hebben bij elkaar meer dan 30 jaar ervaring in het oplossen van rookkanaal lekkage, aanleggen en renoveren van rookkanalen en de nieuwbouw van schoorsteen en openhaarden.

  • Aangesloten bij branche organisaties
  • Uniek glijmortelsysteem
  • Isotrek werkt zoveel mogelijk met duurzame materialen.
  • Vakkundig opgeleide medewerkers

foto's Iso-glijmortel